اواپراتور چیست؟

مقالات

در این مطلب به این موضوع پرداخته می شود که اواپراتور چیست و در صنعت چه کاربردهایی دارد. همچنین عملکرد درست و کامل آن به چه عواملی بستگی دارد. 

اواپراتور چیست؟

اواپراتور یکی از مهم ترین قسمت های سیستم های سرمایشی است. لوله های مارپیچی که حرارت را انتقال می دهند را اواپراتور گویند. از داخل این لوله های مارپیچ مایه مبرد یا گاز عبور می کند. با گذشتن از این لوله ها سرما بوجود می آید. این قطعه در اندازه و سایزهای متفاوت در انواع یخچال ها موجود است.

پس از این که پاسخ این سوال را گرفتیم که اواپراتور چیست باید به انواع کاربرد آن بپردازیم.

اواپراتور چه کاربردی در صنعت دارد؟

حالا می دانیم که اواپراتور چیست پس به عملکرد آن می پردازیم؛ اواپراتور باتوجه به کارکرد خود به دو شکل در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد؛ در شکل اول به دلیل خاصیت اواپراتور در جذب حرارت وظیفه سرماسازی بر عهده این قطعه قرار می گیرد. بر این اساس حرارت اطراف کویل توسط آن گرفته می شود و از این طریق عملیات سرماسازی اواپراتور انجام می شود.

اما در کاربرد دوم اواپراتور عمل تبخیر را بر عهده دارد. به این ترتیب وقتی مایع به کویل وارد می شود به دلیل وجود حرارت در لوله های اواپراتور بخار شده و به گاز تبدیل می گردد.

هر آنچه باید در مورد شارژ گاز یخچال و فریزر بدانید و عیب یابی تخلیه گاز یخچال و قیمت تعمبر 1399

اواپراتور و کاربرد سرمایشی در یخچال و فریزر

وقتی مایع مبرد یا گاز از لوله های باریک عبور می کند وارد اواپراتور می شود؛ فشار گاز و درجه حرارت آن در اواپراتور کم شده و به این ترتیب درجه جوش پایین می آید. براساس این فعل و انفعال گاز مبرد که به صورت مایع بود تبدیل به بخار می شود.

باتوجه به گردش توضیح داده شده حرارت جذب اواپراتور شده و به این ترتیب محیط خنک می شود. بخار و گاز تولید شده توسط لوله مکش به کمپرسور منتقل می گردد. بنابراین یکی از ایراداتی که ممکن است در زمانی که یخچال و فریزر سرماسازی را به خوبی انجام نمی دهد، داشته باشد این است که اواپراتور دچار ایراد و مشکل شده باشد.

اواپراتور در سیستم تبرید

حالا می دانیم اواپراتور چیست و چه کاربردی در سیستم یخچال و فریزر دارد؛ یکی دیگر از کارکردهای اواپراتور این است که از آن برای خنک کردن محیط استفاده می شود. بنابراین می توان گفت که اواپراتور کارکردهای بسیار متنوعی در سیستم تبرید و سرماساز ها دارد. در این حالت مایع مبرد در لوله های اواپراتور قرار میگیرد و سپس با کمک فن خنک شده و اواپراتور گرمای محیط را جذب می کند. بنابراین درجه حرارت مایع پایین آمده و به گاز تبدیل می شود و محیط خنک می شود.

کارایی و عملکرد اواپراتور

کارآیی و عملکرد اواپراتور به سه عامل اصلی بستگی دارد؛

  1. افت فشار: اگر اواپراتور با مشکل افت فشار مواجه شود عملکردش دچار اختلال اساسی می شود. بنابراین همیشه می بایست به نحوی داخل دستگاه جاسازی شود که برای به گردش درآورن سیالات محیط کافی در اختیار داشته باشد.
  2. نوع سیالات: مانند هر دستگاه و یا سیستم مکانیکی دیگر کیفیت ورودی مواد اولیه مورد نیاز در چگونگی و کیفیت خروجی حاصله نقش اساسی بر عهده دارد. بنابراین برای رسیدن و به دست آوردن تبخیر کامل و مناسب انتخاب جنس کویل و میزان سطح آن بسیار پر اهمیت است.
  3. اختلاف دما: تبخیر کامل مایع درون کویل وظیفه اصلی اواپراتور است. بنابراین اختلاف دمای درون و اطراف کویل می بایست به صورت مناسب وجود داشته باشد تا تبخیر بتواند به شکل مناسب انجام شود.

در مطلب بعدی می توانید با انواع اواپراتور آشنا شده و کارایی هر کدام را در صنعت های مختلف بشناسید. همچنین بدانید که چه نوع اواپراتورهایی در یخچال و فریزرها به کار گرفته می شوند و دلیل این انتخال چیست…

با ما تماس بگیرید

33 44 200 0919

09301451623

نوشتهٔ پیشین
مشکلات رایج ساید بای ساید (قسمت اول)
نوشتهٔ بعدی
معرفی انواع اواپراتور یخچال و فریزر

مطالب مرتبط

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست